miercuri, 21 aprilie 2010

Politisti in intersectie

E groaznic, eu nu stiu ce se poate face ca un cetatean normal care vede un politist plin de ... el, sa zicem, sa il sanctioneze? Cum procedam in cazul in care noi suntem lezati de cei care ar trebui sa ne ofere siguranta si incredere?
Cica sa ii respecti .. pai domnilor, respectul se castiga sa stiti.
Eu le-as face reclamatie la fiecare 5 minute si nu sunt un om care sa se ocupe cu din astea.
Sa va spun ce am vazut azi: la intersectia 13 sept cu trafic greu, nu mergea NICI UN SEMAFOR, acolo la mall-ul ala inutil Liberty, parca ii zice. Nu va imaginati ce era acolo, e trafic si greu in conditiile in care merg semafoarele daramite sa nu mearga.
Am ajuns la semafor si ne-am oprit, pentru ca veneau masini din toate partile si nu stiai ce sa faci, cand ne uitam dupa colt un politist vb la tel cred ( nu stiu 100 %, ca nu am prins conversatia de la inceput, dar sigur nu era atent la trafic ), in sfarsit se hotaraste sa vina sa vada de ce e toata lumea buluc, sta o fractiune de secunda face semn la un sens sa treaca si unul in loc sa faca stanga a mers drept inainte, cred ca omu asa intelesese din semnul bezmetic al domnului politist ( nu am carnet si nu vreau sa fac speculatii gresite ).
Cert e ca politistul ii face semn sa treaca pe dreapta ( venise de 2 fractiuni de secunda sa faca "ordine" in intersectie ), se duce la ala cu masina si ce sa vezi, intersectia ramane iarasi uimita in suspans, noi in acest timp tot acolo priveam cum se claxoneaza, se injura si se incurca masinile intre ele. Vede politistul ca s-a aglomerat si face un semn cu mana sa trecem si noi.
Semnul ala era facut intr-o asa sila si asa intr-un gest urat ca mai bine ne injura, asa de tare imi venea sa ii " zic vre-o doua" de nu va imaginati.
Sa ma ierte politistii corecti din tara asta, dar sincer cred ca ei ar trebui sa lupte sa scoata cariile astea pentru ca niciodata nu vor avea respect daca isi bat joc de oameni.
Ce este mai rau, e ca sunt convinsa ca nu dreptatea si dorinta de a usura traficul il facuse pe politist sa il traga pe omul ala pe dreapta.
Si deci, ce fac eu, ca om care ma grabesc sa ajung la munca, in momentul in care cineva isi bate joc de timpul meu asa, si mai ales cand acel cineva e pus acolo tocmai ca sa faca invers ?