miercuri, 26 octombrie 2011

Papanasi

Buna,
Am facut pentru prima data papanasi. Am luat reteta de pe net, sunt atat de multe incat oricum trebuie sa mai adaptezi si tu ( dupa gust :) ).
Oricum va scriu si voua aici, poate aveti chef intr-o zi de papanasi:

Ingrediente: 500 gr branza de vaci proaspata 100 gr zahar 2 oua 1 varf lingurita bicarbonat de sodiu 1 esenta vanilie 200 gr faina smantana dulceata Bucati: 10

Preparare 1. Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina, ( puteti adauga orice ingredient va place: esenta de rom, coaja de lamaie, esenta de migdale, etc ).

Aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios. Daca nu este, mai adaugati faina.

2. Se pune intr-o tava /tigaie / tuci adanc, mult ulei la incins. 3. Se formeaza din aluat, bile de dimensiunea interiorului pumnului. Se strapunge bila cu degetul prin centru, apoi treceti bila prin faina. Usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati putin colacul obtinut. 4. Dati focul la mic sub tigaie si prajiti papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute). 5. Serviti cu smantana si dulceata dupa gust.

Pofta buna!

Friptura cu vin la cuptor - By me !

Ingrediente:

Carne porc, vita sau pui

Vin rosu

Unt

Ceapa

O rosie

Condimente: sare, piper, delicat cu gust de legume, rozmarin, maghiran, oregano, mustar boabe, etc ( cam ce va place in general, sau ce aveti prin casa )

Orez

Mustar

Smantana

Preparare:

Am tapetat tava cu unt, am pus bucatelele de carne inmuiate in condimentele cu gust de legume. Apoi am presarat peste ea sare, piper, rozmarin, maghiran, oregano, mustar boabe.

Ceapa taiata foi am pus-o printre bucatelele de carne.

Peste ele, am pus din nou cateva foi ff subtiri de unt, am umplut cu vin rosu si peste tot amestecul am pus o rosie taiata felii.

Am acoperit cu folie tava si am bagat-o la cuptor cam o ora.

Pentru ca mie imi place mai prajita carnea si nu fiarta sau coapta, am gaurit folia de deasupra tavii cu scobitoarea, apoi pe la 30-40 min de cand am bagat-o in cuptor, am inlaturat foaia de tot.

Astfel carnea a fiert in vin si condimente si mai apoi s-a si rumenit.

Am fiert orezul instant, separat, l-am amestecat cu condimentele de legume si l-am servit ca si garnitura la friptura, iar mustarul l-am amestecat cu smantana si l-am pus peste friptura din farfurie.

Pofta buna!