miercuri, 19 august 2009

Ura sau iubire?

Se spune ca de la ura la iubire nu mai e decat un pas. Dar de la iubire la ura ? cred ca e cam acelasi pas.
Cum alegi sa traiesti in viata: iubind sau urand? ce deosebeste cele doua sentimente?
Nimic, cred eu
iubind simti pasiune, nebunie, obsesie, nervozitate la adresa obiectului iubirii, dorinta, excitement
Urand simti pasiune, nebunie, obsesie, nervozitate la adresa obiectului urii tale, dorinta, excitement ... care este diferenta?
Cand nu iubesti cica ai mai multe sanse sa nu fii ranit ... bleah. .. deja esti atat de ranit ca nu mai vrei sa iubesti
Cand iubesti cica ai sanse maxime sa fii dezamagit pentru ca iubirea adevarata nu exista si evident ai cele mai mari sanse sa te aflii in procentul imens de oameni care afla asta pe propria piele. Deci ?
Oricum sufletul nu isi afla linistea, oricum paradisul pe pamant e doar in povesti, oricum vei fi dezamagit .. fie ca urasti fie ca iubesti, pentru ca asteptarile tale sunt prea mari .. intotdeauna .. dorim ca viata sa fie ca in povesti. Viata este o poveste, da, dar nu faceti greseala sa o confundati cu povestile despre zane si feti - frumosi, nu este. De aceea au fost create povestile, pentru ca oamenii dezamagiti sa poata sa zambeasca. De aceea exista speranta ... ca sa poata fii scrisa o poveste.
Urand sau iubind omul tot nemultumit este in viata, mereu vrea mai mult, mereu vrea altceva, fericirea il plictiseste, bucuria trebe asezonata cu putina tragedie, altfel nu are acelasi farmec ( e un pic ca alegerea aia din articolul cu baietii buni sau baietii rai ).
Daca esti fericit, trebuie sa pierzi ca sa iti dai seama ca ai fost fericit...
Daca urasti, trebe sa simti mai intai ura in profunzime, ca sa poti aprecia iubirea adevarata...
Deci nu poti trai fara iubire, nu poti trai fara ura. Nu poti sa simti ura daca nu ai iubit si nu poti fii fericit daca nu ai urat.
Cum traiesti mai intens: urand sau iubind?

marți, 18 august 2009

18 August 2009 - Din seria "Cafenele"

Inainte de a studia fascinata, o seara din viata cea de doi ani a unui paianjen, am fost la terasa... In ultimul timp am fost in fiecare saptamana ( nu doar eu, ci " gasca" ) la o alta terasa, incercand sa gasim una mai putin scumpa, ca sa zic asa si unde sa bei sau / si sa manaci ceva totusi civilizat ...
In seara asta am fost la Terasa Florilor - Obor. Frumos, nu scump, cat de cat ok. Noi am fost cei care au frecventat-o si in primul an .. in sfarsit, e ok. Are insa un minus: e galagie, nu inteleg de ce credeam ca e de la faptul ca e multa lume de obicei, dar si asa de exp in seara asta nu era plin, dar era galagie .. Poate mergeti si imi gasiti o explicatie, sunt chiar curioasa. In alte terase, similare cu asta, nu este aceeasi galagie.
Dar asa, daca sunteti ff odihniti sau ff bine dispusi, puteti merge acolo, este frumos, fiind lume multa, are mereu mancare proaspata, ( exceptand faptul ca o data am asteptat cam 3 ore si ceva, dupa niste mici la care am renuntat pana la urma, dar asta era anul trecut si na, se mai intampla ) ... Sa vedem unde mai mergem saptamana viitoare ...
PS: daca este meci si nu sunteti microbisti, e mai bine sa alegeti alta terasa

A doua seara de concediu

Unii isi construiesc case, altii panze, altii concediul. Din seria .. seri romantice concedioase din Plumbuita,sau ma rog, concediul meu acasa, va prezint a doua seara.
Prima eram in stare de soc.. concediu ... oau .. ce sa fac ...
Si ce daca e seara, vecinu' taie lemne sau ma rog, nu e iarna, taie el ceva ( sper ca nu e nevasta-sa ); in curte, femei, mici, mijlocii, mari, de toate tipurile .. si un paianjen ... ii e foame ,.. brrr
Mi s-a parut ff interesant cum isi tesea el panza, neobosit in sus si in jos, in lateral .. peste tot. Iata ce mi-a spus prietenul google despre paianjen ( draga de wikipedia, mai precis ):
Păianjenii (Araneae) reprezintă un ordin de artropode din clasa arahnidelor, cu corpul alcătuit din cefalotorace, cu patru perechi de picioare lungi şi subţiri, cu două perechi de maxile, cu abdomen nesegmentat, care se hrănesc cu insecte mici, prinse într-o pânză ţesută cu ajutorul unui lichid cleios pe care îl secretă. Păianjenii trăiesc în jur de doi ani.
2 Ani fratilor .. oare .. nici nu mai are sens sa ma intreb

Categorii

Pai maestre facem asa:
Categoriile blogului da?
1. Eu
2. Locuri pe unde am fost
3. Locuri unde as vrea sa ma duc
4. 30 ani
5. Cafenele
6. Aventuri in lumea imaginatiei
si o sa mai facem mai incolo
Si trebe sa am si eu linkuri sau bloguri ma rog, listutele cu ce imi place mie sa citesc sau sa privesc sau sa invat ...
Pupici