vineri, 5 februarie 2010

"Aveti grija ce scrieti pe internet. Angajatorii sunt cu ochii pe voi!"

Tare asta nu ? M-au zapacit peste tot cu fraza asta si nu inteleg ce au. Din moment ce ai un profil public, din moment ce iti spui acolo imaginea vietii tale, mai mult sau mai putin corecta ( imaginea ), nu e clar ca cine baga numele tau pe google te va gasi? Nu e clar de la inceput ca atunci cand cineva e interesat de tine se va documenta la "n" surse pana sa te ia in " sanul" firmei sale ? Inainte erau referintele din cv pentru ca lumea nu isi arunca atat de mult viata pe net, acum e facebook, hi5, statusurile sau ofurile sau blogurile cum fac si eu si tu si toti ceilalti din acest cerc. Probabil daca as fi angajator si eu as proceda la fel, si tu si ceilalti. Mi se pare putin firesc si uneori chiar necesar. Eu ... am si blog - chiar mai multe, am si hi 5, am si cont pe facebook, si cate nu mai am ... dar ce sa vezi .. pe mine daca m-ar intreba un angajator cine sunt si ce vreau i-as spune f clar, daca ar vrea sa vada poze cu mine i-as da un link cu toate, daca ar vrea sa stie care imi sunt prietenii mei l-as lua la o bere sa ii vada, daca ar vrea sa imi stie parerile asupra companiei sale i le-as spune negresit si ideile si .... In momentul in care iti faci ceva public ....... oricine poate vedea, noi ne asumam asta, nu ne mai intoxicati cu articole in care ne avertizati ca "angajatorii" ne vad ... oau sper sa vada angajatorii exact profilul unui om si sa nu il judece dupa ceea ce scrie el in timpul mai mult sau mai putin liber ... pentru ca de cele mai multe ori ... dupa cum ne-a invatat pe fiecare viata ... " aparentele inseala" Eu sunt minunata oricum!!! Week-end placut!!!

luni, 1 februarie 2010

Ce face un om sa fie deosebit?

Adica dupa ce criterii spunem: da, acesta este un om deosebit? este - pentru ca ajuta o batranica sa coboare din troleibuz? - pentru ca cedeaza scaunul unei femei insarcinate ? - pentru ca daruieste fara sa se astepte la ceva in schimb ? - pentru ca stie sa spuna o vorba buna exact atunci cand este nevoie ? - pentru ca orice ai face si orice ai spune, ramane langa tine ? - pentru ca te critica atunci cand gresesti si te lauda cand faci bine ? - pentru ca ... De ce ? si cine face aceasta diferentiere? Pentru ca eu sunt sigura ca la un moment dat in viata fiecare facem cateva fapte bune ... deci suntem cu totii niste oameni deosebiti ?

Ninge iar

Nu stiu daca ati observat, dar viata este ca o zi. Adica te trezesti sau te nasti de dim., apoi incet incet de dezmeticesti din somn sau inaintezi in varsta si iti dai seama ce faci ( unii mai greu, altii mai usor ), apoi te apuci de treaba ( unii mai devreme, altii mai tarziu ) si iti indeplinesti sau nu targetul sau dorintele / visurile si apoi te odihnesti la o terasa cu prietenii sau la pensie .. sper ca tot la o terasa cu prietenii si apoi vine vremea sa dormi .... Frumusetea unei zile este ca a doua zi te trezesti , tristetea unei vieti este ca nu te trezesti in a doua viata ... sau cine stie Nu stiu despre voi dar mie mi-ar fi placut sa traiesc o mie de ani, sa fiu aici cand ne vom duce pe marte sau .. la n descoperiri .. sau sa vad cu ochii mei frumusetea generatiilor viitoare .. dar cine stie poate ca voi fi astronaut si chiar eu o sa ma duc pe Marte ...;)) Sau in urma acestui articol cred ca am ajuns deja acolo ;)) Ninge iarasi afara .. iarasi stres, iar polei, iar aglomerat sau iarasi bulgari, iarasi fulgii de nea care cad ca in poveste, iarasi oameni de zapada ... o sa imi fac un semineu