marți, 1 noiembrie 2011

Cum cititi voi un ziar ?

Eu intotdeauna l-am citit incepand cu ultima pagina. Il cumpar, ma uit un pic pe prima pagina asaaa superficial si .. il intorc si incep sa citesc. Dupa ce citesc ultimele pagini, e mult mai usor sa revin si sa incep cu prima pagina.
Referitor la carti. Am citit foarte mult cand eram mica, de fapt pana cand am terminat liceul, dupa aceea am rarit, dupa aceea am sarit cu totul aceasta activitate. In clasa a-4-a, s-a consultat bibliotecara ( scolii ) cu directoarea sa vada ce carti sa imi mai imprumte, ca le citisem pe toate cele recomandate pentru varsta mea.
Niciodata nu am fost curioasa sa citesc intai finalul.
De ceva timp am reinceput sa citesc, nu tot timpul ca inainte, ci treptat, pe drum, sau seara cateva minute ( ore ) sau in masina, la drum mai lung. Cititul a fost si va ramane pentru totdeauna, una din activitatile cele mai placute din viata mea.
Acum insa ... deschid cartea, ma uit la inceput si .... ati ghicit citesc ultimul rand din capitolul final, si apoi un pic mai sus.. trebuie sa stiu ( sau sa imi reamintesc, pentru ca pe unele le recitesc ) sfarsitul. Trebuie sa stiu cum se termina.
M-am intrebat mult timp, de ce?
De ce nu mai am rabdare sa citesc cartea pana la capat?
De ce nu mai am rabdare sa imi fac propriile scenarii despre ce se intampla si sa aflu apoi daca am avut dreptate sau nu?
Oare nu mai sunt optimista ? Sau nu mai am incredere ca binele va invinge raul, asa cum eram convinsa mai demult?
Acum, daca ma uit la un serial ( fetele gilmore de exp sau etc ), intru repede pe net si ma uit la cateva episoade inainte, ca sa ... da, ca sa evit emotiile sau dezamagirea, in cazul in care serialul nu decurge asa cum as vrea eu.
De ce oare ?
Pentru ca nu mai vreau sa citesc, sau sa vad, sau sa aud, decat ceva care se termina frumos.
De aceea, in ultimii 3-4 ani cred, nu ma mai uit la stiri, ma uit doar la filme.
Majoritatea se termina bine :)
Voi?
Cum savurati o carte ? ( PS. recitesc ciresarii, e super tare sa o (le ) citesti la varsta asta )
La ce va uitati la TV ?
Voi cum cititi ziarul?