joi, 18 februarie 2010

Nunta - I need help

La anul vreau sa fac nunta!!! Ma ajutati cu sfaturi ? * Care sunt primi pasi in organizarea unei nunti? * Ce trebuie sa stii mai intai ( in afara de faptul ca trebuie sa fii sigura ca ai mire ;)) ) * De unde sa imi iau rochie ? * RESTAURANTE ??? * Ce parere aveti despre slujba religioasa in aer liber ? * Voi cand credeti ca e mai bine sa aiba loc: in Iunie sau in septembrie ? Astept sugestiile voastre. Multumesc

5 comentarii:

Anonim spunea...

Alaturi de mire, mai trebuie sa va alegeti si nasi, de preferat pe cineva cu dare de mana si mai ales sa va fie "la inimioara" ca sa zic asa.
Din partea mea, un prim sfat: sa organizezi nunta imbinand ceea ce vrei tu cu stilul mojoritatii invitatilor. Pentru tine, este importanta ceremonia, pentru invitati este importanta petrecerea. Degeaba vrei tu o nunta nonconformista, daca mai toti invitatii sunt de moda veche....si invers!
Primul lucru, alegi localul: sa corespunda numarului de invitati sa aibe mancarica buna si neaparat toalete impecabile. de preferat sa fie aproape de tine, dar asta e optional. Ai grija ca rezervarile se fac cu cel putin un an inainte la unele localuri, mai ales daca vrei o anumita data trebuie sa o rezervi din timp.
Rochia si voalul...sunt ceva personal, cel putin asa consider eu. Asa ca e total alegerea ta. Personal am considerat ca nu merita cine stie ce investitie, doar sa fie comoda si dragutza. Apropo de comod! Un lucru foarte important: pantofii. Sa fie neaparat comozi, oricum nu se vad de sub rochie decat arar asa ca trebuie sa fii sigura ca nu te gandesti la cat te dor talpile in loc sa te distrezi.
E bine ca invitatiile sa fie date din timp, dar confirmarea sa o soliciti in apropierea evenimentului.
Muzica, la fel ca localul, va fi aleasa in functie de invitati. DJ ramane in top ca el poate procura orice se doreste, totul este sa te interesezi de abilitatile lui (sa aibe bune recomandari). Poate la imbroboditul miresei, la barbieritul mirelui se poate chema un acordeonist ceva...dar asta e optional.
Pozele si filmarea e bine sa fie facuta de cineva anume (poate chiar noi :))), sa nu uiti sa aduni repede toate pozele si filmarile si de la invitati.
Ai grija ca si la biserica trebuie sa te programezi din vreme, la fel si la sfat (daca nu faceti separat cununia).
Astea sunt punctele care le consider eu mai dificile...restul sunt doar cumparaturi: flori de pus in piept (am vazut ca uneori pot lipsi, mai ales la nuntile tineresti, alteori pot fi inlocuite cu flori adevarate), lumanarile de obicei le iau nasii, dar le poti alege si tu, buchetul la fel; tortul se comanda cu 1-2 saptamani inainte (in cazul in care nu este asigurat de restaurant), am mai vazut ca uneori se mai pun pe masa, alaturi de plicul de dar mici atentii pentru invitati, suveniruri (saculet cu bombonele, papusica mica, etc..), decorul salii uneori este asigurat de local daca nu...zic sa mergi pe ceva simplu, nu cred ca va fi chiar atat de important, sau poti, la o adica improviza cu o prietena care sa se ocupe sa rasfire niste flori si niste balonase prin sala, daca tii sa ai turta e bine sa o comanzi cu cateva zile inainte la un centru de paine. O domnisoara de onaoare si un cavaler de onoare sunt foarte utili (tin lumanari, pun flori in piept...).
Cel din urma si cel mai important lucru:
sa nu uitati sa va distrati! e nunta voastra, nu sunteti slugi ci personaje principale!
Voi finaliza cu un etceterea in caz ca imi mai vin idei....
Pupici si sa fie intr-un ceas bun!

O dau anonima, dar ma semnez (nu am reusit altfel :p)
Macovei Monica (Foca)

Anonim spunea...

Pentru a evita alergatura te sfatuiesc sa faci cununia civila inainte cu cateva zile - nu in aceeasi zi cu nunta.
Referitor la cocarde...parerea mea e ca e pierdere de timp...le poti aseza la masa in dreptul fiecarui invitat daca insisti.
Muzica e foarte importanta , de preferat sa-ti faci un playlist si sa te sfatuiesti cu dj-ul inainte.
Daca nr invitatiilor e destul de generos iti trebuie neaparat niste "hostese" ca sa nu se imbulzeasca lumea la intrare.
Trebuie sa ai o idee foarte clara inainte pentru a-ti coordona tot evenimentul.

Steluta spunea...

Multumesc foarte mult pentru sfaturi. Le voi lua in considerare. Ai spus la un mom dat: "Pozele si filmarea e bine sa fie facuta de cineva anume (poate chiar noi :)))", va ocupati cu astea ? Multi pupici si multumesc mult inca o data.

Nilatac spunea...

:)) nasa suprema cere sfaturi pentru nunta :))
nu stiu ce este mai socant... faptul ca cere ajutor sau faptul ca se marita !?

steluta spunea...

Draga cred ca ambele, si apoi la cate variante am eu in cap, sunt curioasa cum vad lucrurile si ceilalti. Multi pupici :))

Trimiteți un comentariu