miercuri, 17 octombrie 2012

Viata ca o zi de shopping

Ati mai fost la cumparaturi in ultima vreme? Dar cumparaturi din acelea de dragul de a face cumparaturi. Sa uitati de tot, in afara de placerea de a lua orice vrei, fara sa conteze nimic altceva.
Si totusi greu gasesti ceva sa iti placa cu adevarat.
Asa cred eu ca este viata, ca o zi de shopping, sau doua, sau trei, sau mai multe ... pana gasesti ceva sa iti placa cu adevarat.
Te trezesti dimineata cu bucuria aia febrila, cu furnicaturi in stomac de atata graba si ardoare de a merge sa iti iei acel ceva. Si cauti, plina de entuziasm in primul magazin, apoi in al doilea, in al treilea si probezi si cauti si .. deja la un nr nemaiinregistrat de magazine, nu iti mai place nimic, esti nervoasa, parca iti plac pantofii aia dar culoarea sigur nu e cea buna, parca iti plac ceilalti, dar fundita aia strica tot, parca geanta aia e super cool dar daca nu ti-ai luat pantofii, nu o poti lua ca, daca nu se potriveste .. si te uiti gales la sotul tau, desi nu mai vrei nici tu sa mergi, parca ai mai incerca in magazinul cutare ,dar si in celalalt, desi uite cat e ceasul.
Pai hai sa vedem la ce ora inchide magazinul cutare si la ce ora celalalt. Ok unul la 21.00 altul la 22.00, dar cel are inchide la 21.00 e cine stie pe unde, mai ajungem? macar cu 15 minute inainte de inchidere, se uita vanzatoarele urat, dar macar dau o tura, cine stie poate acolo gasesc ce mi-am propus. Dar apoi, ajungem inapoi la timp la cel care inchide la 22.00?
E asta e, incepe cursa nebuna cu magazinul care inchide la ora 21.00, in fuga, ajungem la 20.45 sau la 20.50 min si fuga stresata ca se uita vanzatoarele urat la tine, stesata ca nu gasesti, obosita dupa atata alergat, dai o tura repede, nici nu te uiti bine, dar clar nu e acolo ceea ce cauti si apoi fuga inapoi la masina, hai la cel care inchide la 22.00 poate cu putin noroc ajungem la 21.30 si nu ne mai simtim prost fata de vanzatoare si ... poate nici nu mai alergam printre rafturi si .. cine stie poate gasim.
Si ajungem si .. ne plimbam linistiti ( ca doar mai sunt 30 minute intregi ) si nu este nimic, desi sunt tone de produse, nimic sa tresara inima, nimic sa scoata un zambet.. nimic din ceea ce cauti si .. pleci acasa, maine e o noua zi.
Si tot asa, unii cautam doar o zi, altii, mai multe zile la rand, altii cautam cu saptamanile, cu lunile ... si dintr-o data, cand te astepti mai putin, iti rasare un zambet, nici tu nu stii cum a mai aparut si razi din totul sufletul si stii.. fara sa probezi, fara sa te gandesti ce culori de genti sau de rochii ai, ca aia sunt pantofii pe care i-ai cautat atata timp. Nici nu mai este nevoie sa probezi, desi probezi ca sa fii sigura totusi, sa nu fie farama de indoiala ca cei pe care i-ai vazut, cei care ti-au adus acel zambet neasteptat si din tot sufletul, sunt chiar ei, pantofii pe care i-ai cautat atata timp.
Si ii iei, mergi la casa si strangi cutia in brate si esti fericita, pleci si te intrebi.. oare de ce nu am venit aici de la inceput ?
Si tot eu mi-am dat seama, daca i-as fi vazut prima data, prima zi, in primul magazin, mai mult ca sigur nu i-as fi luat, mai mult ca sigur m-as fi gandit ca poate in urmatorul magazin gasesc altii mai frumosi, mai buni, mai cool.
Si uite asa mi-am dat seama ca viata, o apreciezi cu adevarat doar dupa ce treci prin diverse experiente, etape de varsta, intamplari si o sa fii cu adevarat fericit mai la inchiderea programului, cand te vei uita si iti vei da seama ca ti-ai gasit perechea cautata, ca ai gasit ceea ce ai cautat in diverse zile, in diferite locuri de-a lungul timpului si cel mai bine ar fi ca in cursul vietii/zilei, sa te opresti si sa fii fericit un pic, pentru ce ai vazut pe drum.....

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu