miercuri, 19 august 2009

Ura sau iubire?

Se spune ca de la ura la iubire nu mai e decat un pas. Dar de la iubire la ura ? cred ca e cam acelasi pas.
Cum alegi sa traiesti in viata: iubind sau urand? ce deosebeste cele doua sentimente?
Nimic, cred eu
iubind simti pasiune, nebunie, obsesie, nervozitate la adresa obiectului iubirii, dorinta, excitement
Urand simti pasiune, nebunie, obsesie, nervozitate la adresa obiectului urii tale, dorinta, excitement ... care este diferenta?
Cand nu iubesti cica ai mai multe sanse sa nu fii ranit ... bleah. .. deja esti atat de ranit ca nu mai vrei sa iubesti
Cand iubesti cica ai sanse maxime sa fii dezamagit pentru ca iubirea adevarata nu exista si evident ai cele mai mari sanse sa te aflii in procentul imens de oameni care afla asta pe propria piele. Deci ?
Oricum sufletul nu isi afla linistea, oricum paradisul pe pamant e doar in povesti, oricum vei fi dezamagit .. fie ca urasti fie ca iubesti, pentru ca asteptarile tale sunt prea mari .. intotdeauna .. dorim ca viata sa fie ca in povesti. Viata este o poveste, da, dar nu faceti greseala sa o confundati cu povestile despre zane si feti - frumosi, nu este. De aceea au fost create povestile, pentru ca oamenii dezamagiti sa poata sa zambeasca. De aceea exista speranta ... ca sa poata fii scrisa o poveste.
Urand sau iubind omul tot nemultumit este in viata, mereu vrea mai mult, mereu vrea altceva, fericirea il plictiseste, bucuria trebe asezonata cu putina tragedie, altfel nu are acelasi farmec ( e un pic ca alegerea aia din articolul cu baietii buni sau baietii rai ).
Daca esti fericit, trebuie sa pierzi ca sa iti dai seama ca ai fost fericit...
Daca urasti, trebe sa simti mai intai ura in profunzime, ca sa poti aprecia iubirea adevarata...
Deci nu poti trai fara iubire, nu poti trai fara ura. Nu poti sa simti ura daca nu ai iubit si nu poti fii fericit daca nu ai urat.
Cum traiesti mai intens: urand sau iubind?

1 comentarii:

Adrian spunea...

Concluzia se impune de la sine, cel mai puţin intens trăieşti atunci când tratezi oamenii cu indiferenţă. :D Dar cât de sănătoasă e şi indiferenţa asta câteodată...

Trimiteți un comentariu