Ingrediente: 500 gr branza de vaci proaspata 100 gr zahar 2 oua 1 varf lingurita bicarbonat de sodiu 1 esenta vanilie 200 gr faina smantana dulceata Bucati: 10
Preparare 1. Branza se amesteca cu zaharul si bicarbonatul. Se incorporeaza apoi ouale si vanilia, iar la sfarsit faina, ( puteti adauga orice ingredient va place: esenta de rom, coaja de lamaie, esenta de migdale, etc ).
Aluatul trebuie sa fie usor de format, sa nu fie prea lipicios. Daca nu este, mai adaugati faina.
2. Se pune intr-o tava /tigaie / tuci adanc, mult ulei la incins. 3. Se formeaza din aluat, bile de dimensiunea interiorului pumnului. Se strapunge bila cu degetul prin centru, apoi treceti bila prin faina. Usor, mariti gaura din mijloc si aplatizati putin colacul obtinut. 4. Dati focul la mic sub tigaie si prajiti papanasii pe ambele parti pana sunt rumeni (aprox 5 minute). 5. Serviti cu smantana si dulceata dupa gust.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu